Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Η Κίνηση πέτυχε. Εξήντα οι συμμετοχές. Την άλλη Κυριακή η πρώτη συνάντηση.


Το πιο διάσημο και αρχαιότερο στέκι VOLTAIRE του κόσμου. Το εστιατόριο και καφενείο του Παρισιού.

Η «Συντροφία του Café Voltaire» πιστεύει πως την ιστορία τη γράφουν οι παρέες. Η «Συντροφία του Café Voltaire» πιστεύει πως οι συγκυρίες απαιτούν συσπειρώσεις, επικοινωνία και δημιουργία. Η συντροφιά του Café Voltaire δεν έχει καμιά οργανική σχέση με το ομώνυμο Cabaret Voltaire του Μεταξουργείου, είναι αδέσμευτη και ανεξάρτητη και μόνο η αναγωγή στο προοδευτικό καλλιτεχνικό κίνημα των Ντανταϊστών της Ζυρίχης του 1914 είναι μια κοινή αναφορά. Άλλωστε το Café Voltaire υπήρχε στο Παρίσι απ’ το 1894. Η «Συντροφία Café Voltaire» επιδιώκει επαφές και συναντήσεις και θα τις διοργανώνει σε διάφορους χώρους.

Για τη «Συντροφία του Cafe Voltaire».

Όσοι ενδιαφέρεστε για λεπτομέρειες μπείτε στο blog «Συν τω Χρόνω» να σχηματίσετε γνώμη. Εκεί θα τα βρείτε όλα αναλυτικά. Αυτό που θέλουμε εδώ να τονιστεί είναι πως με τη συμμετοχή σας δεν αναλαμβάνετε καμιά οικονομική η άλλη υποχρέωση. Δεν προωθούμε καμιά πολιτική ιδεολογία, δεν εμπορευόμαστε κανένα προϊόν, δεν πλασάρουμε κανένα πρόσωπο, ζώο η πράγμα, ούτε κανενός τα συμφέροντα, δεν πρακτορεύουμε καμιά σκοπιμότητα. Απλά πιστεύουμε πως στους δύσκολους καιρούς μας είναι σημαντικό να βρισκόμαστε και να τα λέμε.

Πλησιάσαμε τον αριθμό των 60 συμμετοχών. Χαίρομαι που επιτέλους την άλλη Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, το βράδυ στις 8, στο Cabaret Voltaire, θα συναντήσω όλους εσάς, φίλους παλιούς και νεώτερους και θα γνωριστώ και με τους καινούργιους. Ακόμα αν και μόνο σ’ αυτό περιοριζόταν οι συνάντηση της «Συντροφίας του Café Voltaire» (Η Μαρία Χριστοδούλου, «έπιασε» πως ο τονισμός της λέξης «Συντροφία» είναι σκόπιμα στην παραλήγουσα) θα ήμουν ευχαριστημένος, με την ξηρότητα, την αποξένωση και την απομάκρυνση που χαρακτηρίζουν τις σχέσεις σήμερα. Δε θα περιοριστούμε όμως σίγουρα σ’ αυτό.

Θα ρωτήσουμε το Γιώργο Βούρο για τον «Πατέρα» του Στρίνμπεργκ που ετοιμάζει στο «Βαφείο», θα μας πει η Σύσση Καπλάνη για το καινούργιο βιβλίο που ετοιμάζει ο εκδοτικός της οίκος, η Ευαγγελία Τσιάρα (Musica Mista) θα μας μιλήσει για τα φετινά της σχέδια και που θα ακούσουμε τις υπέροχες ερμηνείες της το χειμώνα (μπορεί να την πείσουμε να μας τραγουδήσει κάτι) , η Αμελί Τάνγκο θα μας φανερώσει σε ποια μιλόνγκα θα την δούμε να χορεύει, ο Φώτης Αρμένης για τη δουλειά που θα είναι το χειμώνα και κάνει τώρα πρόβες εντατικές, η Μαίη Σεβαστοπούλου για το έργο της «Στη θάλασσα σαν καράβια οι έρωτες ταξιδεύουν» που θ’ ανέβει τον Νοέμβριο στο Cabaret Voltaire, ο Γιώργος Τσιλδερίκης για το θρυλικό βιβλιοπωλείο του «Χνάρι» και την ιστορία του στα χρόνια της δικτατορίας και η Ανδρομάχη Μοντζολή για τα χειμωνιάτικα προγράμματα του «Θεάτρου της Ημέρας» που διευθύνει, η Μαρία Σταματάκη για τη σχολή της «Χορολόγιο» και για το καινούργιο βιβλίο της που έγραφε το καλοκαίρι.
Ενδιαφέρον θα έχει ν’ ακούσουμε τις ανησυχίες των δώδεκα περίπου νέων ηθοποιών που θα παρευρίσκονται και τους προβληματισμούς που τους κυριαρχούν. Μα περισσότερο θα ενδιαφερθούμε να ακούσουμε τους νέους φίλους, αυτά που θα μας έχουν πουν, για όσα θα μας μιλήσουν, είτε μουσικές θα είναι αυτά, παραστάσεις, εκθέσεις, βιβλία, ποιήματα, ιδέες , αφιερώματα, πάρτι η και προτάσεις η απορίες.
Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου θα είμαστε όλοι εκεί για να γνωριστούμε, να συνομιλήσουμε και να δώσουμε τα χέρια για όλες τις δημιουργικές προσπάθειες που αξίζουν να τους συμπαρασταθούμε και να τους ενισχύσουμε με το ενδιαφέρον μας.

Ποιοι ανταποκρίθηκαν

Ανταποκρίθηκαν η Αμελί Τάνγκο, η Λουκία Παπά, η Βούλα Ξανθοπούλου, η Σουζάνα Παναγοπούλου, ο Στάθης Αναστασίου, η Ειρήνη Κοντογεωργίου, η Κατερίνα Παπαναστασάτου, η Ανδρομάχη Μοντζολή, ο Γιώργος Χατζηδάκης, (άλλος, όχι εγώ), ο Φώτης Αρμένης, η Μιρέλα Κόντι, η Χριστίνα Μαρία Τσιάπα, η Βέρα Σπυράκου, ο Γιώργος Τσιλδερίκης , η Κατερίνα Παπαναστασάτου, η Λυδία Δαμαλά Μαρκς, η Μαρία Σταματάκη, ο Κώστας και η Ντέμη Σιδέρη. Προστέθηκαν επίσης ο Ηλίας Δερμιτζόγλου, η Κυριακή Ρωμανού, η Ιωάννα Κρέζου, η Δήμητρα Βακαλοπούλου, η Ειμαρμένη Πράξις, η Βίκυ Χατζηκωνσταντίνου, η Ντίνα Σφήνα, ο Ξενοφών Ίσσαρης και κάποιοι άλλοι που σποραδικά έδειξαν πως ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή τους. Νεότερες προσχωρήσεις η Κάτια Καζάκη, η Σύσση Καπλάνη, η Ιωάννα Κοέν, ο Άρης Μαρούλης, ο Steve Cheris, ο Δημήτρης Ξηρός, ο Τζων Καραπιπέρης, η Κλειώ Ζαχαριάδη, η Musica Mista, η Αστερόπη Χατζηνικόλα, η Nina Rod, η Φανή Πατρίκη, η Μαρία Χριστοδούλου.

Με τις πρόσφατες προσχωρήσεις οι συμμετοχές στη «Συντροφία του Cafe Voltaire» έφθασαν τις 57. Φυσικά θα ακολουθήσουν κι άλλες. Έφτασε η ώρα για την πρώτη συνάντηση μας. Συναποφασίστηκε να γίνει την Κυριακή 25/9 στις 8 στο ανακαινισμένο Cabaret Voltaire, Μαραθώνος 30, Μεταξουργείο. Χαίρομαι που θα σας συναντήσω και θα γνωρίσω, όσους δεν ξέρω. Θα λάβετε και πρόσκληση στα mail σας. Προτείνετε ο καθένας και όποιο πρόσωπο έχει την εκτίμηση και τη συμπάθειά σας για να γίνει μέλος στη «Συντροφία».

Στο μεταξύ επισκεφθείτε το blog "Συν τω Χρόνω" και εγγραφείτε μέλος σ’ αυτό.
Σας χαιρετώ

Γιώργος Χατζηδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου