Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

"Θάλασσες π’ αρμενίζουνε έρωτες στα νερά σου" από την ομάδα "Θεώρηση"


Απόσταγμα από ναυτοσύνη, έρωτα και ποίηση είναι καμωμένο το πιοτό της Ρωμιοσύνης. Από τέτοια κύτταρα αποτελείται το σώμα της ιθαγένειας και του μακραίωνα πολιτισμού αυτού εδώ του τόπου. Μήπως το Αιγαίο δεν είναι που γέννησε την ποίηση της Οικουμένης; Και μήπως τα καράβια των Ελλήνων ταξιδεύοντας στα πελάγη δεν χάραξαν στα νερά γλώσσα, σκέψη, τέχνη και πολιτισμό; Από τέτοια σταλάγματα έχουμε ανάγκη στους καιρούς και τους κινδύνους που μας περιζώνουν και μ’ αυτά τα στοιχεία έφτιαξε το έργο της η Μαίη Σεβαστοπούλου, αυτό το έργο που με τίτλο «Θάλασσα π’ αρμενίζουνε έρωτες στα νερά σου» κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Νοεμβρίου στο Cabaret Voltaire, στις 8.30 μ.μ. Μια παραγωγή της "Θεώρησης"

" Συλλογιέμαι τους ναυτικούς που πεθαίνουν στο ταξίδι και τους πετούν στην απέραντη κι αδιάφορη θάλασσα, κι ύστερα παραδίδουν το φτωχό σάκο τους, με τα παλιά τους ρούχα, το μεγάλο νικελένιο ρολόι τους, τα ξεθωριασμένα γράμματα, τους σουγιάδες, τις ξενικές δεκάρες κα το πήλινο αγαλματάκι που παριστάνει την Ελευθερία του λιμανιού της Νέας Υόρκης, σ' ένα Προξενείο, απ' όπου κανένας ποτέ δε θα τα ζητήσει". Απόσπασμα απ' το βιβλίο του Ουράνη, που μαζί με πολλά κείμενα και ποιήματα της ναυτοσύνης πολλών ποιητών έχουν συνυφανθεί στο έργο της Μαίης Σεβαστοπούλου "Θάλασσα π' αρμενίζουνε έρωτες στα νερά σου" και έχουν μελοποιηθεί σε πρωτότυπες συνθέσεις απ' τη Σωτηρία Κολόζου. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 8.30 στο Cabaret Voltaire, Μαραθώνος 30, Μεταξουργείο.
Η σκηνοθεσία είναι της συγγραφέως, η μουσική της Σωτηρίας Κολόζου, που συνοδεύει στο πιάνο. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Μαίη Σεβαστοπούλου, Σωτηρία Κολόζου, Κώστας Παίδαρος, Δημήτρης Σαμαρτζής και Αλεξάνδρα Χασάνι.

Για τα μέλη της Σ υ ν τ ρ ο φ ί α ς ισχύει ατέλεια.
Στις δυο πρεμιέρες μετά την παράσταση θ’ ακολουθήσει μικρή δεξίωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου